(123) 456-7890 info@yourdomain.com

Simulaatiokoulutuskokeilu Karstulan terveysasemalla

MinSim Oy toteutti yhdessä Jyväskylän ammattikorkeakoulun INNOKE -hankkeen kanssa simulaatiokoulutuskokeilun Saarikassa, Karstulan
terveysasemalla.

MinSim on mukana INNOKE -hankkeessa, jossa pilotoidaan uudenlaista monialaista ja moniammatillista simulaatiokoulutusyhteistyötä teknologia- ja koulutusalan yritysten sekä julkisten turvallisuus- ja sote-alan toimijoiden kanssa Keski-Suomessa. Kokeiluihin liittyy tärkeänä osana virtuaalisten – ja simulaatio -oppimisympäristöjen innovointia ja suunnittelua sekä etäkoulutuksen mahdollisuuksien kokeilua. Harjoituksessa käytössä oli mm. etäyhteys livenä Jyväskylän Ammattikorkeakoulun (JAMK) toimipisteelle Jyväskylään, jossa harjoitusta oli seuraamassa ryhmä opettajia ja opiskelijoita. Harjoitusta elävöittämässä oli simuloitu potilasmonitori iSimulate ALSi.

Terveysasemilla simulaatioharjoittelu on vielä vähäistä perinteisiä elvytyskoulutuksia lukuunottamatta. Koulutus liittyy kokonaisuuteen, jossa tarkastellaan murtumapotilaan kotoa kotiin -hoitopolkua sekä kaatumisen ennaltaehkäisyä. Minna-Maria Mattila oli toteuttamassa etäteknologian ja simulaatiolaitteiston käyttöä sekä suunnittelemassa ja käsikirjoittamassa näyttelijäpotilaan roolia ennen harjoitusta. Simulaatiopedagogiikasta, harjoituksen läpiviennistä ja kokonaisuudesta vastasivat simulaatiokouluttaja Minna Silvennoinen ja hoitotyön lehtori Leena Seriola.

Lue tarkemmin INNOKE -hankkeen blogista!

 

Kuva: Näyttelijäpotilas ja ohjaajat valmistautumassa harjoitukseen.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.