(123) 456-7890 info@yourdomain.com

Kokemuksia simuloidun potilasmonitorin koulutuskäytöstä

Koulutusyhteistyömme Herimed Oy:n kanssa on lähtenyt liikkeelle hyvällä sykkeellä ja iSimulate potilasmonitori on simuloitujen ja standardoitujen potilastapausten koulutuskäytössä osoittautunut monipuoliseksi ja käyttäjäystävälliseksi ja saanut hyvää palautetta asiakkailta sekä oppilaitoksissa, että sairaaloissa.

iSimulate on koulutuskäyttöön suunniteltu simuloitu potilasmonitorijärjestelmä. Tuotteessa on kaksi ohjelmistoa oheislaitteineen: ALSi on vitaalimonitori / moniparametridefibrillaattori ja AED defibrillaattori , CTGi simuloi synnyttävän äidin KTG-monitoria. Vitaalimonitoroinnin lisäksi kouluttaja voi lisätä ohjelmiin eri elementtejä tukemaan kliinisten päätöksentekotaitojen ja ongelmaratkaisukyvyn harjoittelua, kuten laboratoriotuloksia, videoita, tai kuvia sekä tehdä reaaliaikaisia muistiinpanoja ja merkata harjoituksen jälkipuinnin paikkoja. Molemmat järjestelmät sisältävät ohjausyksikön sekä potilasmonitorin, jotka toimivat omassa suljetussa verkossaan. Käyttöliittymä on iPad-pohjainen. Laite on langaton, kevyt ja kulkee helposti kouluttajan mukana.

Simulaattorin hankkivalle asiakkaalle suunniteltu käyttökoulutuspäivämme sisältää teknisen laiteopetuksen lisäksi luennon simulaatio-opetuksen perusasioista ja potilasturvallisuudesta, sekä asiakkaan toiveiden mukaan käytännön harjoittelua ja potilastapausten rakentamisen harjoittelua. Asiakkaat ovat kokeneet erittäin positiivisena, että heti käyttöopastuksen yhteydessä päästään jo hyödyntämään laitteistoa ja suunnittelemaan harjoituksia suoraan opetuskäyttöön. Käyttökoulutuksia on järjestetty eri puolilla Suomea nyt toukokuusta 2015 saakka ja ensi vuonna jatketaan.

iSimulaten myynnistä vastaava Herimed Oy:n Heikki Rintakumpu kertoo että ALSin yksi käyttäjäryhmä on päivystyksen henkilökunta ja laitteita löytyykin jo mm. kaikista HUSin päivystyksistä. Erityisesti akutologiaan erikoistuvilta sekä akuuttilääkäreiltä ja ensihoitajilta on tullut paljon innostunutta palautetta.

Koska iSimulate tarjoaa monitorointimahdollisuuden simuloidun tai standardoidun potilaan hoidossa, kommunikaation merkitys harjoittelussa korostuu: kommunikoidessaan potilaan kanssa tai keskenään, hoitavan tiimin täytyy ottaa potilas kokonaisvaltaisemmin huomioon. On eri asia tutkia ja käsitellä esimerkiksi siirtotilanteessa ihmistä, kuin nukkea.

Centria AMK

Centria AMK:n hoitotyön opettajia käyttökoulutuksessa Kokkolassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.